Përbërësit e nevojshëm:
- 1 pako brumë sfoliatë
- 2 dardha të pjekura
- 100 g djathë gorgonzola
- 2 lugë gjelle mjaltë
- disa arra
- 1 të verdhë veze (për lyerje)
- rozmarinë e freskët
Përgatitja:
Ngroheni furrën paraprakisht në 200 gradë. Pasi brumi të jetë shkrirë plotësisht, hapni në një tepsi. Qëroni dardhat, prisni në feta të holla dhe shpërndani mbi brumë. Shpërndani copat e gorgonzolës sipër. Spërkatni me mjaltë, arra të grira trashë dhe rozmarinë të freskët. Nëse preferoni më shumë një shije më tradicionale, shtoni kanellë në vend të rozmarinës. Palosni skajet e brumit nga brenda dhe lyeni me të verdhën e vezës. Piqni për rreth 2 minuta, brumi duhet të jetë skuqur mirë.