Kjo bimë bishtajore është përdorur në zonat tona prej shekujsh. Nuk është e qartë pse njerëzit e kanë eliminuar bathën nga dieta e tyre, veçanërisht pasi ai ka një profil mbresëlënës ushqyes. Batha përgatitet si të gjitha bishtajoret, ndërsa është e gjelbër dhe shija të kujton fasulet dhe bizelet. Batha është një zëvendësues i shkëlqyeshëm i mishit sepse përmban një bollëk proteinash. Por është gjithashtu i pasur me fibra vegjetale, vitaminë K, zink dhe bakër.
Ajo që e çon atë në raport me bishtajoret e tjera është acidi folik, i cili është i nevojshëm për funksionimin e duhur të metabolizmit të energjisë, sistemit nervor dhe për eritrocitet e shëndetshme. Batha përdoret veçanërisht në trajtimin e anemisë, sepse njëkohësisht furnizon trupin me hekur, por edhe me vitaminë C, e cila është e nevojshme për thithjen e mineralit. Fibrat që përmban batha janë ë tretshme, ndaj përveç që zgjasin ndjenjën e ngopjes, lidhin edhe kolesterolin e tepërt. Është e pasur me antioksidantë që mbështesin imunitetin.