Byrek me mish pule, kërpudha dhe presh

Byrek me mish pule, kërpudha dhe presh

Përbërësit e nevojshëm:

  • 50 g gjalpë
  • 3 presh straka, të prera hollë
  • 1 degëz zhubricë
  • 100 g kërpudha
  • 5-6 copë biftek pule të prera në kubikë
  • 30 g miell
  • pak verë të bardhë (sipas dëshirës)
  • Supë pule 300 ml
  • 500 ml ajkl neutrale
  • 1/2 limon i shtrydhur
  • brumë i gatshëm byreku ose brumë

Përgatitja:
Ngroheni gjalpin në një tigan të cekët dhe vendoseni preshtë për t’i skuqur në një zjarr të qetë dhe skuqini me zhubricë. Shtojmë kërpudhat dhe skuqim edhe për 5 minuta të tjera, pastaj e shtojmë lehtë zjarrin. Shtoni mishin dhe skuqni derisa të skuqet, pastaj hudhni miellin mbi brumin e përzier dhe gatuani edhe 2 minuta të tjera duke e trazuar vazhdimisht.
Hidhni pak verë për të shijuar dhe për të skuqur edhe 1 minutë. Hidhni lëngun e limonit, kremin, erëzat dhe sapo përzierja të fillojë të trashet, hiqeni tiganin nga zjarri.Shpërndaje brumin në një kore për të shtreuar tenxheren e papërshkueshme nga zjarri për byrekun. Vendosni mishin dhe sipër byrekut vendisni edhe një kore tjetër me skaje të palosura. Lyjeni koren me të vedhën e vezës.
Piqeni në 200 gradë për gjysmë ore deri sa byreku të skuqet.