Përbërësit e nevojshëm:
- 50 g gjalpë
- 3 presh straka, të prera hollë
- 1 degëz zhubricë
- 100 g kërpudha
- 5-6 copë biftek pule të prera në kubikë
- 30 g miell
- pak verë të bardhë (sipas dëshirës)
- Supë pule 300 ml
- 500 ml ajkl neutrale
- 1/2 limon i shtrydhur
- brumë i gatshëm byreku ose brumë
Përgatitja:
Ngroheni gjalpin në një tigan të cekët dhe vendoseni preshtë për t’i skuqur në një zjarr të qetë dhe skuqini me zhubricë. Shtojmë kërpudhat dhe skuqim edhe për 5 minuta të tjera, pastaj e shtojmë lehtë zjarrin. Shtoni mishin dhe skuqni derisa të skuqet, pastaj hudhni miellin mbi brumin e përzier dhe gatuani edhe 2 minuta të tjera duke e trazuar vazhdimisht.
Hidhni pak verë për të shijuar dhe për të skuqur edhe 1 minutë. Hidhni lëngun e limonit, kremin, erëzat dhe sapo përzierja të fillojë të trashet, hiqeni tiganin nga zjarri.Shpërndaje brumin në një kore për të shtreuar tenxheren e papërshkueshme nga zjarri për byrekun. Vendosni mishin dhe sipër byrekut vendisni edhe një kore tjetër me skaje të palosura. Lyjeni koren me të vedhën e vezës.
Piqeni në 200 gradë për gjysmë ore deri sa byreku të skuqet.