Karkaleca me limon dhe hudhër

Karkaleca me limon dhe hudhër

Përbërësit e nevojshëm:

  • 500 g karkaleca
  • 3 thelpinj të shtypur hudhre
  • lëvore e grirë e 1 limoni
  • lëng nga 1 limon
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 lugë çaji rigon të tharë
  • 1/2 lugë çaji piper i kuq
  • kripë dhe piper i zi sipas shijes
  • majdanoz i freskët i grirë dhe limon për zbukurim

Përgatitja:

Në një enë përzieni hudhrën, lëkurën e limonit, lëngun e limonit, vajin e ullirit, rigonin e tharë, piperin e kuq, kripën dhe piperin e zi. Shtoni karkalecat në marinadë dhe përzieni mirë. Mbuloni enën dhe vendosni në frigorifer për të paktën 30 minuta që të bashkohen shijet. Nëse përdorni hell druri, lini në ujë për rreth 30 minuta që të mos digjen në skarë. Shpërndani karkalecat në mënyrë të barabartë në hell dhe vendosni të piqen në skarë të paranxehur për 2-3 minuta ose derisa karkalecat të marrin ngjyrë rozë dhe të piqen pak më shumë te skajet. Ndërkohë që piqen, lyeni me marinadën e mbetur. Vendosni hellet në një pjatë për shërbim. Zbukuroni me majdanoz të grirë dhe copa limoni për shtrydhje.