Përbërësit e nevojshëm:
- 340 g makarona sipas zgjedhjes
- 3 lugë vaj ulliri
- 3 lugë gjalpë
- 3 thelpinj hudhër
- 10-12 gjethe sherbele të freskëta të prera
- 450 g kërpudha
- 240 ml krem neutral (hoplla)
- 50 g parmezan të grirë
- 60 g fruta të thata arrore sipas dëshirës, të thekura dhe të grira
- 2 duar spinaq të njomë
- kripë, piper i zi dhe një majë arrëmyshk
Përgatitja:
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve. Në një tigan të madh, ngrohni 1 lugë vaj ulliri dhe 3 lugë gjalpë në temperaturë mesatare. Shtoni hudhrën e shtypur dhe gjethet e prera të sherbelës. Skuqni për 2-3 minuta derisa shijet të bashkohen. Shtoni kërpudhat e copëtuara dhe skuqni derisa të marrin ngjyrë. Shtoni kremin dhe gatuani për 5-7 minuta, derisa salca të trashet pak. Shtoni parmezanin e grirë dhe përzieni derisa të shkrihet dhe të bashkohet. Shtoni kripë, piper të zi dhe pak arrëmyshk. Shtoni makaronat e ziera në enën me salcë dhe përzieni mirë. Nëse salca është shumë e trashë, shtoni pak nga uji në të cilin janë zier makaronat. Në fund shtoni spinaqin dhe frutat e thata arrore dhe përzieni mirë që të bashkohen makaronat me salcën. Shërbeni dhe spërkatni me djathë parmezan dhe fruta të thata arrore për një efekt krokant.