Përbërësit e nevojshëm:
- 350 g makarona (shpageta, linguini, fusilli)
- 200 g bizele të freskëta
- 1/4 gotë gjethe nenexhiku të freskët
- 1/4 gotë gjethe borziloku të freskët
- 1/4 gotë djathë parmezan të grirë
- 1/4 gotë arra
- 2 thelpinj hudhër
- 1/4 gotë vaj ulliri ekstra i virgjër
- kripë dhe piper të zi sipas shijes
- lëvore e grirë e 1 limoni (sipas dëshirës)
Përgatitja:
Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketimit. Ndani rreth 1/2 gotë ujë, e më pas kulloni makaronat. Zieni bizelet në ujë të vluar për 2-3 minuta derisa të zbuten, pastaj kulloni. Në një grirëse elektrike bashkoni bizelet, gjethet e nenexhikut dhe borzilokut të freskët, djathin parmezan të grirë, arrat, thelpinjtë e hudhrës dhe shtoni kripë dhe piper të zi. Derisa grirësja është duke punuar, hidhni gradualisht vajin e ullirit derisa pestoja të bëhet e lëmuar dhe kremoze. Nëse është shumë e trashë, shtoni pak nga uji për ta holluar dhe për të arritur dendësinë e dëshiruar. Për shije shtesë, shtoni lëkurën e grirë të limonit. Përzieni mirë makaronat me peston, kurse sipër spërkatni parmezanin e grirë.