Përbërësit e nevojshëm:
- 40 g domate të thara në vaj
- 1 qepë të grirë hollë
- 125 g gjoks gjeldeti
- 2 grushta spinaq të njomë
- 10 g djathë parmezan
- 40 ml krem neutral (hopla)
- kripë, hudhër pluhur, majdanoz i thatë
- 60 g makarona sipas dëshirës
Përgatitja:
Prisni domatet e thara dhe vendosni në një tigan tefloni që të skuqen së bashku me qepët. Nëse është e nevojshme, shtoni pak vaj ulliri. Sapo qepa të fillojë të skuqet, shtoni mishin e prerë në kube. Pasi mishi të jetë skuqur, hidhni kremin dhe erëzat. Lereni salcën në zjarr të ulët të vlojë dhe të trashet, dhe në fund fare shtoni spinaqin e njomë, kurse sipër spërkatni parmezanin. Gatuani edhe 2-3 minuta të tjera, e më pas shtoni makaronat e ziera paraprakisht. Trazoni mirë në temperaturë të ulët, në mënyrë që makaronat të bashkohen me salcën.