Qofte perimesh me salcë kosi dhe kopër

Qofte perimesh me salcë kosi dhe kopër

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 kungulleshkë mesatare, e grirë në rende
  • 1 karotë e grirë në rende
  • 1/2 qepë e grirë hollë
  • 1 gotë qiqra të ziera (ose 1 konservë)
  • 2 lugë gjelle miell tërshëre ose miell integral
  • 1 vezë
  • 1 lugë çaji qimnon
  • kripë dhe piper sipas shijes
  • vaj ulliri për tiganisje

Përbërësit për salcën:

  • 150 g kos grek
  • 1 lugë çaji lëng limoni
  • 1 lugë çaji kopër të grirë hollë
  • 1 thelb hudhër të grirë hollë
  • kripë dhe piper

Përgatitja:

Kulloni lëngun e tepërt nga kungulleshka e grirë në rende. Në një grirës, bluani qiqrat dhe përzieni me kungulleshkën, karotën, qepën, miellin, vezën dhe erëzat. Formoni qoftet dhe skuqni në zjarr mesatar me pak vaj ulliri, rreth 3-4 minuta nga secila anë. Në një enë përzieni përbërësit e salcës. Shërbeni qoftet me salcën e kosit dhe sallatën e freskët.