Sallatë me kalli

Sallatë me kalli

Përbërësit e nevojshëm:

  • 2 vezë të ziera, të prera në katërsh

  • 4 rripa proshutë të prerë në katror
  • 1 copë biftek, i prerë në katror

  • Rreth 10 gjethe marule të copëtuara

  • Rreth 10 domate sheri të prera në gjysmë

  • 50 gr djathë blu i grimcuar

  • 1 avokado të grirë

  • qiqra të grira imët për zbukurim

  • kripë dhe piper i zi për t’u shijuar

Përbërësit e dekorimit:

  • 50 ml uthull vere

  • 1 limon i shtrydhur

  • 1 lugë çaji mustardë (Dijon)

  • 2 thelpinj hudhre, te shtypura

  • ½ lugë çaji rigon të tharë

  • ¼ lugë çaji kripë

  • ¼ lugë çaji piper i zi

  • 50 ml vaj ulliri

Përgatitja:

Vendosni vezët të ziejnë. E rregullojmë mishin dhe e vendosim në furrë dhe në fund i shtojmë shiritat e proshutës për t’u pjekur. Ndërkohë bashkojmë përbërësit e salcës në mënyrë që vaji i ullirit të hidhet i fundit, gradualisht duke e përzier. Vendosni marulen në fund të tasit të sallatës dhe rregulloni përbërësit e mbetur sipas dëshirës. Spërkateni sallatën me salcë.