Përbërësit e nevojshëm:
- 
2 vezë të ziera, të prera në katërsh 
- 4 rripa proshutë të prerë në katror
- 
1 copë biftek, i prerë në katror 
- 
Rreth 10 gjethe marule të copëtuara 
- 
Rreth 10 domate sheri të prera në gjysmë 
- 
50 gr djathë blu i grimcuar 
- 
1 avokado të grirë 
- 
qiqra të grira imët për zbukurim 
- 
kripë dhe piper i zi për t’u shijuar 
Përbërësit e dekorimit:
- 
50 ml uthull vere 
- 
1 limon i shtrydhur 
- 
1 lugë çaji mustardë (Dijon) 
- 
2 thelpinj hudhre, te shtypura 
- 
½ lugë çaji rigon të tharë 
- 
¼ lugë çaji kripë 
- 
¼ lugë çaji piper i zi 
- 
50 ml vaj ulliri 
Përgatitja:
Vendosni vezët të ziejnë. E rregullojmë mishin dhe e vendosim në furrë dhe në fund i shtojmë shiritat e proshutës për t’u pjekur. Ndërkohë bashkojmë përbërësit e salcës në mënyrë që vaji i ullirit të hidhet i fundit, gradualisht duke e përzier. Vendosni marulen në fund të tasit të sallatës dhe rregulloni përbërësit e mbetur sipas dëshirës. Spërkateni sallatën me salcë.

