Përbërësit e nevojshëm:
- 1 lugë çaji vaj ulliri
- 2 lugë salcë kosi
- 1 lugë çaji uthull vere të bardhë
- 1 sallatë jeshile (marule)
- 50 gr misër të ëmbël, të kulluar
- 5 domate qershi të prera në gjysmë
- 75 g mish pule të përgatitur në një tigan-skarë ose në skarë
- lëng i shtrydhur nga limoni i gjelbër
- ½ avokado e vogël, e qëruar dhe e prerë
- 1 grusht patate të skuqura, tako ose tortillë misri të copëtuar
Përgatitja:
Fillimisht përgatisim salcën duke përzier vajin e ullirit me salcën e kosit dhe uthullën, masën e fituar e vendosim në frigorifer. Në një tas të thellë për sallatë, vendoseni marulen, sipër shtroni misrin, domatet dhe mishin e pulës. Anash shtypni avokadon me pirun së bashku me lëngun e limonit të gjelbër dhe më pas shtoni atë në sallatë. Hidhni salcën dhe shpërndani sipër takon ose tortillën e copëtuar.