Përbërësit e nevojshëm:
- 500 g kungull të pjekur
- 1 mollë e madhe e thartë (Granny Smith)
- 1 qepë
- 1 thelb hudhër
- 500 ml lëng perimesh
- 50 ml kos grek
- 1 lugë gjelle gjalpë
- kripë, piper i zi, arrëmyshk
- një grusht lajthi të pjekura
Përgatitja:
Grini imët qepën dhe hudhrën dhe skuqni në gjalpë. Shtoni kungullin e pjekur dhe mollën e qëruar dhe të prerë në copa dhe skuqni shkurt. Hidhni lëngun e perimeve dhe zieni për rreth njëzet minuta. Bëni pure duke i shtypur me pirun ose përdorni një përzierës elektrik për të arritur një strukturë kremoze. Rregulloni shijen me kripë, piper të zi dhe arrëmyshk sipas dëshirës. Shërbeni me një lugë kos grek në mes dhe spërkatni sipër me lajthi të pjekura krokante.
