Përbërësit e nevojshëm:
- 1 kungull i madh
- 2 karota
- 1 qepë
- 3 thelpinj hudhër
- 1 lugë xhenxhefil të freskët të grirë
- 1 lugë çaji kurkumë të bluar
- 1 lugë çaji qimnon të bluar
- 4 gota lëng perimesh
- 1 gotë qumësht kokosi
- 2 lugë vaj ulliri
- kripë, piper i zi dhe majdanoz i freskët
Përgatitja:
Ngrohni furrën në 200 gradë. Qëroni kungullin dhe karotat, prisni në kube dhe radhisni në një tepsi të shtruar me letër furre. Lyeni me 1 lugë vaj ulliri, spërkatni me kripë dhe piper dhe fusni në furrë të piqen. Në një tenxhere të madhe ngrohni 1 lugë vaj ulliri dhe skuqni qepën e grirë për rreth 5 minuta. Shtoni hudhrën e grirë, xhenxhefilin e grirë, kurkumën dhe qimnonin dhe skuqni edhe për 2 minuta të tjera. Në tenxhere shtoni perimet e pjekura, hidhni lëngun e perimeve dhe lini supën të vlojë. Zvogëloni temperaturën dhe lini të ziejë rreth 10-15 minuta që të bashkohen shijet. Përdorni një grirës elektrik për të fituar një masë homogjene. Ktheni supën në zjarr dhe shtoni qumështin e kokosit duke e përzier vazhdimisht. Është me rëndësi që qumështi të ngrohet pa zierje. Shtoni kripë, piper të zi, majdanoz të freskët dhe fara kungulli për zbukurim.