Tartë me dardha dhe gorgonzola

Tartë me dardha dhe gorgonzola

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 pako brumë sfoliatë
  • 2 dardha të pjekura
  • 100 g djathë gorgonzola
  • 2 lugë gjelle mjaltë
  • disa arra
  • 1 të verdhë veze (për lyerje)
  • rozmarinë e freskët

Përgatitja:

Ngroheni furrën paraprakisht në 200 gradë. Pasi brumi të jetë shkrirë plotësisht, hapni në një tepsi. Qëroni dardhat, prisni në feta të holla dhe shpërndani mbi brumë. Shpërndani copat e gorgonzolës sipër. Spërkatni me mjaltë, arra të grira trashë dhe rozmarinë të freskët. Nëse preferoni më shumë një shije më tradicionale, shtoni kanellë në vend të rozmarinës. Palosni skajet e brumit nga brenda dhe lyeni me të verdhën e vezës. Piqni për rreth 2 minuta, brumi duhet të jetë skuqur mirë.