Top 5 përforcuesit e imunitetit

Top 5 përforcuesit e imunitetit

Kërpudha Shitake

Ato përmbajnë beta-glukan, i cili besohet se stimulon sistemin imunitar dhe lufton infeksionet.

Gaforre

Gaforret, dhe shumica e ushqimeve të detit, janë një burim i pasur i zinkut – një nga mineralet më të rëndësishme për imunitetin. Vegjetarianët mund të hanë fara kungulli sepse ato janë gjithashtu të pasura me zink.

Patate të ëmbla

Ato janë të pasura me beta-karoten, një antioksidant që thuhet se rrit funksionin e qelizave dhe rrit imunitetin.

Çaj

Një studim i Universitetit të Harvardit zbuloi se njerëzit që pinin 5 filxhanë çaj të zi në ditë, sasia e kafeinës së përshkruar në ditë, kishin 10 herë më shumë interferon (proteinë antivirale) në gjakun e tyre vetëm dy javë.

Kos

Përveçse ju siguron zink dhe vitaminë D, kosi përmban probiotikë që luftojnë bakteret. Studimi në Annals Of Nutrition & Metabolism zbuloi se njerëzit që pinin një gotë kos çdo ditë kishin 25% më pak gjasa të prekeshin nga ftohja ose gripi.

U ngopët tepër?

Ditëlindje, festa, dreka familjare të dielave, festa në shtëpi… duket se në dimër ka shumë motive për të ngrënë tepër. Të gjithë i dimë pasojat: urth, fryrje, tretje e ngadaltë. Këtu është plani i shpëtimit …

Bimët janë miqtë tuaj. Çaji i mentës shpërndan gazrat, ananasi stimulon tretjen, xhenxhefili qetëson të përzierat.

Qumështi është një ilaç natyral kundër acideve, kosi përmban probiotikë që do të ndihmojnë sistemin tretës të rivendosë ekuilibrin.

Hani thjesht. Pushoni stomakun duke ngrënë perime të freskëta, drithëra, proteina pa dhjamë për 2-3 ditë.

Mesatarisht, ne kemi ftohje 2 deri në 5 herë në vit, ku çdo ftohje zgjat rreth një javë. Këto janë 200 ftohje dhe 3 vite jetë të shpenzuara duke teshtirë dhe fryrë hundën.