MUSAKA ME KËPURDHA DHE PRAS

MUSAKA ME KËPURDHA DHE PRAS

Përbërësit

  • 1 kg patate(ose sipas nevojë)
  • 500 gshampinjone të freskëta
  • 2 kokëra mesatare qepë
  • 2 thela hudhër
  • 1 lugë senf
  • sipas shijes: krip, biber, erëza të përzijera,speca djegës,
  • 2 vezë
  • 100 ml qumësht

Përgatitja:

  • Këpurdhat i presim në pjesë dhe i fërgojmë pak në tigan me flakë. Pastaj, largoni nga zjarri. Në të njetin tigan shtoni qepën e grirë që të fërgohet. Kur të zbutet, shtoni edhe hudhrën e bluar. Pastaj, shtoni këpurdhat, senfin dhe erëzat, dhe duhet të përzihen që të bashkohen mirë.
  • Patatet duhet të çorohen dhe priten në rrethe të holla.Tiganin e lyejm me vaj, renditni në shtresë patatesh dhe mbi ata vendos pak nga erëzat dhe pastaj vendos një shtresë tjetër të patateve.Vendosni gjysmën e fillit, mbuloni me një shtresë papatesh edhe gjysmën tjetër të fillit. Për mbi radhit bukur patate që të mos ngel hapsirë boshë. Shto pak ujë dhe vendos tiganin që të piqet në furrë të nxehtë.
  • Vezët rrihen bashkë me qumështin dhe pak krip dhe para fundit stërpik musakën. E kthejmë që të piqetedhe pak, pastaj e largojmë edhe e vendosim që të ftohet para servimit.