Lulelakëra në mënyrë vjeshtarake

Lulelakëra në mënyrë vjeshtarake

Përbërësit

Kokë(madhësi mesatare) lulelakër,
kripë, ujë, pak qumësht për zbardhje të shkurtë
200 g mish i tymosur u grirë derri
100 g gauda djathë
majdanos dhe hudhër sipas dëshirës
salcë beshamel
50 g gjalp
1 lugë miell
250 ml qumësht
100 ml jogurt

biber, erëza, arrëza deti 

Përgatitja: Lulelakërën e coptojmë në gjethe. E vendosim në ujë ku kemi shtuar pak kripë dhe pak qumësht. E zbardhojmë shumë shkurt, 1-2 minuta. E kullojmë. Mishin e tymosur e skuqim në tigan që ta lëshojë aromën e tij.E përgatisim salcin beshamel ku në gjalpin e shkrirë e vendosim miellit që pak të skuqet, por jo të nxihet, pastaj shtojmë qumështin, jogurtin dhe erëzat. E ziejm deri sa të trashet.
Enën për pjekje hollë e lyjem me vaj. I radhisim gjethet e lulakërës.
Mbi ata e hudhim majdanozin e grirë dhe copat e mishit të tymposur. Të tërën e spërkasim me salcë beshamel dhe e radhisim djathin guada. E pjekim në furrë rreth 30 minuta në 200 shkallë. E servojmë për deri sa është e ngrohtë.