Pite me spinaq
Përbërës
- • 500gr korre të gatshme për pite
- • 500 gr spinaq të pastër
- • 250 gr djathë
- • 4 vezë
- • 200 ml qumësht
- • 200 ml ajkë
- • 1 lugë kripë
- • 100гgr gjalp ose margarin për lyrje
Përgatitja e fillit
Vezët i rrahim mirë dhe e shtojmë ajkën dhe djathin e prerë ose të bluar. Në këtë e shtojmë edhe spinaqin parprakisht të pastruar dhe të kulluar dhe e kriposim. Kurse brumin e përzijejm mirë.
Në tigan paraprakisht të lyer vendosin një korre dhe e lyejmë me gjalp të shkrirë (margarin), e vendosim korren e dytë dhe mbi të e shtrijmë fillin. Këtë e përsërisim deri sa të mbarojnë tërë korret. Në fund bashkoni dy korre dhe i lyejm me gjalpin e mbetur. I presim në katëror dhe tërë piten e lyejmë me qumësht.
E vendosim në furrën e nxehtë në 200˚C dhe e pjekim 40 min. E servojmë të nxehtë.