Pite me kungull

Pite me kungull

Përbërësit e nevojshëm:

500 g kore
100 g sheqer pluhur ose sipas shijes
1 sheqer vanile
100 ml vaj
1 qese kanellë
1 kg kungull

Përgatitja:
Kungulli çorohet, radhitet dhe përzihet me sheqerin, vanilen dhe kanellën. E lëmë të qëndroj rreth 15 minuta. Tepsia në të cilën përgatitet, lyhet me vaj.Koret ndahen nga3, ku secila kore lyhet me vaj. Pas kores së tretë vendoset përzierje nga kunguli, skajetmbështjellen dhe koret mbështjellen në rule. Në të njejtën mënyrë bëhen edhe koret tjera dhe radhiten në tepsinë për pjekje ku lyhen me vaj. Piqet 30 minuta në 200 gradë. Pasi të nxirret, e spërkasim me pak ujë, mbulohet me leckë dhe e lëm të ftohet. Pritet, dhe sipas dëshirës mund të shtojmë pak sheqer pluhur.