Përbërësit e nevojshëm
· 300 g hurma
· 50 g susam
· 45 g fjolla të zgjeruara të drithërave
· 3 lugë mjaltë dhe tahin
· 2 lugë gjalpë
· 55 g çokollatë e zezë
· 150 g kikirikë
· ½ një lugë çaji pluhur xhenxhefili
· një gisht (pickim) karafil të grirë
Përgatitja:
Pritini hurmat imët. Piqni farat e susamit deri sa të fitojnë ngjyrë të artë. Shkrihet mjata dhe tahini, gjalpi dhe çokollata me nxehtësi të ulët ose edhe më mirë në avull derisa të kombinohen. Pritini imët kikirikët, gjithashtu mund të përdorni një makinë prerje ose coptim ose shtypni ato me një kavanoz. Në një tas të thellë, derdhni përbërësit e thatë dhe përzieni mirë, derdhni përbërësit e shkrirë, mos harroni erëzat dhe përzieni derisa të merrni një përzierje kompakte. Rregulloni përzierjen në një këllëf ose tepsi dhe rrafshojeni bukur. Prisni që ajo të ngurtësohet dhe pastaj prisni pllakat.