SALLATË ME ORIZ INTEGRAL ME AVOKADO, RREPKË DHE XHENXHIFIL

SALLATË ME ORIZ INTEGRAL ME AVOKADO, RREPKË DHE XHENXHIFIL

Përbërësit e nevojshëm
·       150 g oriz integral (kokërr e shkurtër)
·       5 cm xhenxhefil të freskët
·       4-5 rrepka
·       1. lugë gjelle salcë soje
·       1 lugë gjelle uthull molle
·       4 lugë përzierje të farave të susamit, farave të lulediellit dhe farave të kungullit
·       3-4 lugë koriandër ose majdanoz të freskët
·       1 avokado
Përgatitja:
Ziejeni orizin në 250 ml ujë të mbuluar dhe ziejini për rreth 30 minuta. Pritini xhenxhefilin e qëruar në feta të holla. Vendosni orizin në një tas të thellë, shtoni salcë soje dhe uthull dhe përzijeni. Shtoni shiritat e xhenxhefilit, rrepkat e prera hollë, farat dhe koriandrën ose majdanozin e grirë imët dhe përzieni mirë. Në fund, rregulloni avokadon të prerë në feta në majë të sallatës.