Çorbë me bizele

Çorbë me bizele

Përbërësit e nevojshëm
50 g gjalpë
3 prasë, të pastruar dhe të grirë
1 qepë të vogël
2 lugë miell
1 l supe të zierë katrore
500 g bizele të konservuara ose të ngrira
kripë dhe piper
2-3 gjethe nenexhik të freskët
Përgatitja:
Shkrini gjalpin dhe shtoni qepën dhe prasin që të skuqen. Hidhni miellin, shtoni disa lugë supë dhe përziejini mirë në mënyrë që të mos ketë gunga. Shtoni katrorin e mbetur të supës, bizelen dhe nenexhikun. Mbulojeni tenxheren me një kapak dhe lëreni supën të ziejë për rreth 15 minuta ose derisa bizelet të zbuten. Hiqeni nenexhikun. Përziejini përmbajtjen e tenxhere dhe hidheni në një tas të pastër. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Shtoni pak qumësht nëse tekstura është shumë e trashë.