Sallatë cezarine me karkaleca

Sallatë cezarine me karkaleca

Përbërësit e nevojshëm:
·       500 g karkaleca
·       1 marule të vogël
·       4-5 feta bukë integrale
·       perime të thata të përziera
·       2 lugë vaj ulliri
·       ½ avokado
·       parmezan

Përbërësit e dekorimit:
·       1 vezë e madhe
·       2 lugë çaji mustardë
·       3 fileto peshku sardelë
·       1 thelb hudhër
·       200 ml vaj ulliri
·       ½  limon i shtrydhur
·       kripë dhe piper

Përbërësit e marinadës: 
·       2 thelpinj hudhër të copëtuar
·       lëvore e renduar nga 1 limon
·       kripë dhe piper

Përgatitja:
Përziejini përbërësit e dekorit. Pritini feta bukë në kubikë, spërkatni me 2 lugë vaj ulliri dhe shijoni me perime të thata të përziera. Skuqini ato në pllakën ngrohëse për rreth 5 minuta. Në një tas të thellë, vendosni karkalecat së bashku me përbërësit e marinadës dhe lërini të qëndrojnë për 5 minuta. Skuqni në vaj ulliri për 2 minuta nga të dy anët. Prisni marulet dhe vendoseni në një enë të thellë, shtoni pak kripë. Hidhni gjysmën e dekorit dhe përzieni. Sipër vendosni kubet, karkalecat dhe avokadon të prerë hollë. Hidhni përsëri salcën dhe renditni gjethe të parmezanit.