Përbërësit e nevojshëm:
· 500 g karkaleca
· 1 marule të vogël
· 4-5 feta bukë integrale
· perime të thata të përziera
· 2 lugë vaj ulliri
· ½ avokado
· parmezan
Përbërësit e dekorimit:
· 1 vezë e madhe
· 2 lugë çaji mustardë
· 3 fileto peshku sardelë
· 1 thelb hudhër
· 200 ml vaj ulliri
· ½ limon i shtrydhur
· kripë dhe piper
Përbërësit e marinadës:
· 2 thelpinj hudhër të copëtuar
· lëvore e renduar nga 1 limon
· kripë dhe piper
Përgatitja:
Përziejini përbërësit e dekorit. Pritini feta bukë në kubikë, spërkatni me 2 lugë vaj ulliri dhe shijoni me perime të thata të përziera. Skuqini ato në pllakën ngrohëse për rreth 5 minuta. Në një tas të thellë, vendosni karkalecat së bashku me përbërësit e marinadës dhe lërini të qëndrojnë për 5 minuta. Skuqni në vaj ulliri për 2 minuta nga të dy anët. Prisni marulet dhe vendoseni në një enë të thellë, shtoni pak kripë. Hidhni gjysmën e dekorit dhe përzieni. Sipër vendosni kubet, karkalecat dhe avokadon të prerë hollë. Hidhni përsëri salcën dhe renditni gjethe të parmezanit.