Ëmbësirë me mollë

Ëmbësirë me mollë

Përbërësit:
3 molla të mëdha
2 gota(prej200 g) sheqer
1 gotë vaj
4 gota miell
100 garra të grira
1 kanellë
200 g çokolatë për gatim
2 lugë të vogla sodë bikarbon
1 kanellë
xhem kajsie

Përgatitja:
Rendoni mollat, shtoni sodën bikarbon dhe sheqerin, dhe vendosni në frigurifer½ orë. Pastaj, shtoni vajin, miellin, arrat dhe kanellën. Përzjeni brumin në tigan për pjekje të mbështjellur me letër ose të lyer me vaj dhe miell. E pjekim gjysmë ore në 220gradë. Ëmbëlsira e përgatitur (e ngrohtë) e lyejmë me xhem kajsie. Nga lartë e spërkasim me çokolatë të shkrirë dhe e lëm të ftohet. E servojmë të prerë në katror.