Ato mund t’ju ndihmojnë të humbni peshë dhe madje të largoni pagjumësinë, por cila pemë është zgjedhja më e shëndetshme për gjendjen tuaj?
Për të ulur kolesterolin: ARRA
Konsumimi i rregullt i arrave ul kolesterolin mesatarisht me 0.3 njësi (shembull: nga 5.5 në 5.2 mmol / l). Faktet bazohen në 13 studime shkencore, përfshirë 365 subjekte. Është e nevojshme të konsumoni 30 gram arra në ditë për të ndjerë përfitimet pas një muaji.
Për të mposhtur lodhjen: ARRA INDIANE
Arrat indiane kanë dy herë më shumë hekur sesa mishi i grirë i viçit. Hekuri është një mineral thelbësor për trupin, pasi vepron si bartës i oksigjenit në të gjitha njësitë në trup. Mungesa e tij rezulton në lodhje ekstreme dhe përqendrim të ulët.
Për të humbur peshë: KIKIRIKË
Bollëku i proteinave, yndyrave dhe fibrave jep një ndjenjë të ngopjes për një kohë të gjatë. Hulumtimet nga Universiteti i Harvardit kanë gjetur se dietat që përfshijnë kikirikë dhe gjalpë kikiriku janë më të lehta për tu ndjekur dhe japin rezultate më të besueshme, ndryshe nga dietat e bazuara në produkte me pak yndyrë dhe pothuajse të njëjtin numër kalorish.
Për të ulur presionin e gjakut: FISTIKË
Fistikët në njërën dorë kanë më shumë kalium sesa një banane. Kjo është arsyeja pse ata konsiderohen rregullatorë të shkëlqyer të presionit të gjakut duke pasur parasysh provat shkencore që kaliumi bllokon efektet e kripës.
Për të zvogëluar rrezikun e kancerit: ARRA BRAZILIANE
Ato janë burimi më i pasur i selenit në planet, një lëndë ushqyese që mbron qelizat. Nivelet e larta të selenit në gjak janë treguar se zvogëlojnë rrezikun e llojeve të caktuara të kancerit (kanceri i prostatës dhe fshikëzës).
Për të ulur sheqerin në gjak: BAJAME
Të pasura me fibra dhe karbohidrate, bajamet ulin indeksin glicemik (niveli i sheqerit që përfundon në qarkullimin e gjakut) të cilin do ta merrnit me racionin. Ato gjithashtu përmbajnë një përqindje të lartë të magnezit i cili gjithashtu është i përfshirë në rregullimin e sheqerit. Diabetikëve u rekomandohet të hanë bajame me çdo vakt ose racion.
Për përmirësimin e përgjithshëm të imunitetit: LAJTHITË
Të pasura me yndyrna të pangopura të shëndetshme për zemrën dhe vitaminë E, e cila konsiderohet mbrojtësi më i madh i qelizave. Niveli i fibrave, kalciumit, magnezit, zinkut, acidit folik, biotinës gjithashtu nuk duhet nënvlerësuar. Shprishë të shëndetshme për çdo pjesë të ditës.