Përbërësit e nevojshëm:
- 50 g lajthi të zbardhura (vendosini në ujë të valë për 5 minuta, pastaj hiqeni lëkurën)
- 1 lugë çaji koriandër
- 2 lugë susam
- 1 lugë qimnon të bluar
- 1 kungull të vogël
- 1 lugë vaj ulliri
Nxehim furrën në 180 gradë. Skuqini shkurt lajthitë në një tigan teflon derisa të marrin ngjyrë të artë.
Përgatitja:
Shtoni koriandërin dhe farat e susamit në tigan dhe skuqini gjithçka së bashku për një minutë tjetër. Lërini erëzat të ftohen, pastaj bluajini së bashku me qimnon për të përzier shijet.
Qëroni kungujt, grijini dhe shtrydhni lëngun, pastaj spërkateni me vaj ulliri dhe spërkateni me erëza.
Përziejini mirë fetat e kungujve dhe i vendosni në një tepsi të veshur me letër pjekje. Piqeni për 35 deri në 40 minuta, duke e trazuar disa herë gjatë pjekjes.