Përbërësit e nevojshëm:
-
64 g miell bajame
-
42 g miell tapioke
-
32 gr miell kokosi
-
½ lugë kafeje me sodë bikarbon
-
Një gisht kripë
-
4 vezë të mëdha
- 85 g qumësht bajame
-
1 lugë gjelle mjaltë ose shurup panje
-
1 lugë çaji uthull vere të bardhë
-
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
-
gjalpë ose vaj kokosi për të lyer tiganin
Përgatitja:
Në një tas të thellë, kombinoni të gjithë përbërësit e thatë. Në një enë tjetër bashkoni përbërësit e mbetur. Hidhni përbërësit e lagur në ato të thatët dhe përziejini që të merrni një masë homogjene. Ngrohni tiganin teflon dhe lyejeni lehtë me gjalpë ose vaj kokosi. Masën e vendosni në tepsi, krepat duhet të jenë më të trasha dhe jo domosdoshmërisht shumë të mëdha. Skuqini për 2-3 minuta nga secila anë. Shërbejeni të ngrohtë me mjaltë, banane ose si pjatë anësore nëse dëshironi.