Qull ushqyes me tërshërë dhe boronica

Qull ushqyes me tërshërë dhe boronica

Përbërësit e nevojshëm:

  • 80 ml qumësht orizi
  • 70 ml ujë
  • 2 lugë kos dhie
  • 100 g fjolla tërshëre
  • 8 boronica
  • 8 mjedra
  • 3 kajsi të thara
  • ½ mollë
  • 8 fëstëkë
  • 4 bajame
  • 1 lugë çaji mjaltë

Përgatitja:

Hidhni ujë, kos dhe qumësht orizi të ëmbëlsuar me mjaltë mbi tërshërën. Shtypni me pirun një pjesë të mjedrave dhe boronicave dhe shtoni në përzierjen e tërshërës së bashku me mollën e prerë në kube dhe frutat e thata të bluara. Lini përzierjen në frigorifer për të paktën një orë para ngrënies, ose gjatë gjithë natës nëse është e mundur. Sapo qulli të jetë gati për t’u shërbyer, shtoni mjedrat dhe boronicat e mbetura, kajsitë e grira hollë dhe spërkatni pak fruta të thata të bluara. Nëse përzierja është e thatë, hidhni pak qumësht orizi.