Përbërësit e nevojshëm:
- 500 g karkaleca
- 3 thelpinj hudhër të shtypur
- lëvore e grirë nga 1 limon
- lëng nga 1 limon
- 2 lugë vaj ulliri
- 1 lugë çaji rigon të tharë
- 1/2 lugë çaji piper të kuq
- kripë dhe piper të zi sipas shijes
- majdanoz i freskët i grirë dhe limon për zbukurim
Përgatitja:
Në një enë përzieni hudhrën, lëkurën e limonit, lëngun e limonit, vajin e ullirit, rigonin e tharë, piperin e kuq, kripën dhe piperin e zi. Shtoni karkalecat në marinadë dhe përzieni mirë. Mbuloni enën dhe vendoseni në frigorifer për të paktën 30 minuta që të bashkohen shijet. Nëse përdorni hell druri, fusni në ujë për rreth 30 minuta që të mos digjen në skarë. Shpërndani karkalecat në mënyrë të barabartë në hell dhe piqni në skarë të nxehur për 2-3 minuta ose derisa karkalecat të marrin ngjyrë rozë dhe të piqen pak më shumë te skajet. Ndërkohë që piqen, lyeni me marinadën e mbetur. Vendosni hellet në një pjatë për shërbim. Zbukuroni me majdanoz të grirë dhe limon për të shtrydhur.