Përbërësit e nevojshëm:
- 2 domate të prera hollë
- 2 thelpinj hudhre, të grira hollë
- 1 domate blu të prera në kube
- 2 copa bletësh të prera në rrathë të hollë
- 2 karrota të prera në radhë të holla
- 5-6 bamje të plota ose të prera
- 1 kungulleshkë të prerë në kube
- 150 g djathë feta
- pak majdonoz të freskët
- kripë, piper dhe oregano të tharë
- pak balsam me uthull
- 5-6 ullinj
- vaj ulliri
Përgatitja:
Nxehim furrën në 200 gradë. Vendoseni perimet në një tigan të madh, spërkateni me vaj ulliri dhe shtoni kripë dhe oregano. Trazoni mirë dhe rregulloni sipër djathin feta. Mbulojeni tiganin me letër dhe lëreni të piqet për 20 minuta e 10 minuta të tjera pa letër. Sapo të ftohet, spërkateni perimet me uthull balsamike, shtoni ullinjtë dhe majdanozin e grirë.