Përbërësit e nevojshëm
- 250 g miell integral
- 200 g miell të bardhë
- 1 qese me tharm të thatë
- 150 ml ujë të nxehtë
- 50 ml vaj luledielli
- 1½2 lugë kripë
- Një gisht sheqer
- 50 g susam
Për dekorim:
- Mjaltë dhe ujë të nxehtë
- 200 g përzierje susami, qimnon dhe fara liri
Përgatitja:
Shkrini tharmin në ujë të ngrohtë, shtoni përbërësit dhe llokoçis për aq kohë sa të jetë e mundur, pastaj filloni të ziej. Brumi nuk duhet të gufojë (vijë), por menjëherë e ndajmë në 10 topa nga të cilët do të formoni gjevrekë. Shton i mjaltin në ujin e ngrohtë me të cilin do të lyeni çdo gjevrek, dhe për mbi i lyejmë me farat e përziera. Piqni gjevrekët në një tepsi me letër në 200 gradë deri sa të skuqet.