Krepa me gjizë

Krepa me gjizë

Përbërësit e nevojshëm
2 lugë gjizë me pak yndyrë dhe të pakripur
2 vezë
3 pika ekstrakt vanilje
2 lugë mjaltë
1 lugë gjelle miell integral

Përbërësit dekorues: 
1 lugë gjelle kos grek, mjaltë dhe boronicë të ngrirë

Përgatitja:
Vendosni gjizën në një tas të thellë, shtoni vezën dhe përziejini mirë që të kombinohen. Hidhni miellin, vaniljen dhe mjaltin dhe me një rrahëse vezësh arrini përzierje kompakte. Nxehni një tigan Teflon dhe skuqni krepat (rreth 2 lugë gjelle nga përzierja për 1 krep) për rreth 3 minuta derisa fundi të marrë ngjyrë kafe të artë. Kthejeni petullën dhe skuqeni edhe për 2 minuta. Kombinoni petullat me përbërësit tanë të sugjeruar ose përdorni përbërës të ri.