Llazanjë nga patëllxhani

Llazanjë nga patëllxhani

Përbërësit e nevojshëm:

– 380 gmish i grirë i viçit
– 2 patëllxhana
– 100 g kaçkavallin e renduar
– 750 ml qumësht
– salcë prejdomateve
– 2 qepë
– gjalp, miell, vaj ulliri, krip dhe biber


Përgatitja:

Pastroni patëllxhanët dhe pritni në shirita.Në tigan me vaj të nxehur, i skuqim pak që të zbuten. Qepëti presim , i skuqim në tigan tjetër dhe shtoni mishin e grirë. Kur mishi do të jetë pothuaj gati, shtoni salcin nga domatet dhe shtoni erëzat. Kjo le të gatuhet pothuaj 30 minuta. Nga gjalpi, mielli dhe qumështi bëni salcë beshamel. Në enë për pjekje, vendosni një rradhë patëllxhana, për mbi vendosni mish, pastaj salcin beshamel dhe përsërisni edhe një herë. Në fund, për mbi vendosni kaçkavalline renduar. Le të piqet në 200 shkallë pothuaj 20 minuta.