Makarona në salcë krem kungulli

Makarona në salcë krem kungulli

Përbërësit e nevojshëm:

  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë, e grirë imët
  • 2 hudhëra, të grira
  • 500 g kungull, të këputur dhe të prerë në kube rreth 3 cm në madhësi
  • Qumësht me yndyrë të plotë 50-100 ml
  • 2 lugë pure domatesh
  • 2 lugë maskarpone
  • 350 g makarona të shkurtra
  • Parmesan të rendur 40 g

Përgatitja:

Ngrohni vajin e ullirit në një zjarr të qetë, skuqni qepën dhe hudhni një gisht kripë.Shtoni hudhrën dhe skuqeni edhe për 1 minutë.
Ndërkohë, zieni kungullin në ujë të kripur.Përziejeni së bashku me qepën dhe hudhrën dhe hidhni pak qumësht.Kujdes, mund të mos keni nevojë për të gjithë qumështin, sepse përzierja duhet të jetë aq e trashë sa një qull.
Hidhni përzierjen e blenderit në një tigan të thellë teflon, shtoni maskarpone, pure domatesh dhe zijeni në një zjarr të qetë. Vendosni makaronat e ziera në tigan me salcën, shtoni parmesanin dhe rreth 50-100 ml ujë në të cilin ishte zier makarona.
Shtoni erëza sipas shijes dhe shtoni parmesanin sipër.