Mishi i pulës me salcë prej domateve

Mishi i pulës me salcë prej domateve

Përbërsit e nevojëshm për 4 persona:

4 pjesë mishi të bardhë të pulës
1 një tuf të vogël majdanozi(ose erëza të freskëta sipas nevojës)
1 kokërr qepe
3 thel hudhre
vajulliri
120 g këpurdha (të freskëta)
2 lugë salcë domatesh
4 domate
100 ml verë e bardhë
krip, piper i zi

Përgatitja:
Në tigan me vaj ulliri e vendosim mishin. Pasi të piqet mishi, shtoni edhe qepën e grirë imët dhe e lëm në zjarr edhe 5 minuta. Shtoni salcën me domate, verën e bardhë, domatete e çoruara dhe të grira, thelat e hudhrës dhe majdanozin. Shtojmë krip dhe piper të zi dhe e vendosim në zjarr 15 minuta. Sipas nevojës, mund të shtoni edhe pak ujë dhe verë. Anësh skuqini këpurdhat pak në vaj dhe i vendosim në enën me mish. I përziejm mirë dhe i lëm 5 minuta.