Pastinak i pjekur me salcë gështenjash

Pastinak i pjekur me salcë gështenjash

Përbërësit e nevojshëm:

  • 280 g pastinak
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë e kuqe
  • 25 g selino
  • 45 g presh
  • 1 thelbi hudhër
  • 120 g gështenja
  • 15 g bajame të bluara
  • 1 lugë sherbelë
  • 1 lugë majdanoz
  • kripë, piper i zi dhe djathë parmezan sipas shijes

Përgatitja:

Ngroheni furrën në 175 gradë. Pastinakun e qëruar prisni për së gjati dhe lyeni me 1 lugë vaj ulliri. Hidhni kripë dhe piper dhe piqeni për 35 deri në 40 minuta. Ndërkohë, përgatisni salcën duke i skuqur me 1 lugë vaj ulliri qepën e grirë hollë, selinon, preshin dhe hudhrën. Gatuani në temperaturë mesatare dhe shtoni 1 lugë ujë për të zbutur perimet. Shtoni gështenjat e grira në copa më të mëdha, bajamet e bluara dhe aromatizoni me sherbelë, majdanoz, kripë dhe piper të zi. Gatuani edhe për 2-3 minuta të tjera dhe shtoni ujë sipas nevojës. Hidhni salcën sipër pastinakut dhe spërkateni me pak parmezan.