PATATE TË SKUQURA ME SALMON TË TYMOSUR

PATATE TË SKUQURA ME SALMON TË TYMOSUR

Përbërësit e nevojshëm
·       4 patate
·       pak kripë të trashë
·       100 g salmon i tymosur
·       2 lugë lëng limoni
·       2 lugë kopër të copëtuar
·       2 lugë ullinj të copëtuar
·       2 lugë salcë ajke
·       vaj ulliri, kripë të imët, piper, kërpudha deti
Përgatitja:
Piqni patatet të paqëruara në 200 gradë për rreth 30 minuta. Pritini salmon në shirita dhe hidhni sipër lëngun e limonit. Kombinoni koprën dhe ullinjtë e grirë me ajkën dhe shtoni salmonin. Pritini patatet e pjekura në gjysmë dhe nga secila gjysmë nxjerrni një gotë për mbushje. Derdhni vaj ulliri sipër gjysmave, kriposini ato me pak kripë, aromatizoni me piper të zi dhe piper të kuq të grirë. Ktheni ato në furrë dhe piqni për 15-20 minuta të tjera. Mbushni gjysmat e patateve me salmonin e përgatitur më parë. Zbukuroni me rozmarinë të freskët.