Peshk pikant me mustard

Peshk pikant me mustard

Përbërësit e nevojshëm:

  • 450 g fileto me skumbri(ose peshk sipas dëshirës)
  • 3/4 lugë kurkumë e bluar
  • 2 lugë xhenxhefil të bluar
  • 140 g domate
  • 3 thelb hudhër
  • 1 spec djegës
  • 4-5 speca të tharë jeshilë
  • 4 lugë mustardë
  • kripë, piper dhe një tufë me koriander të freskët
  • vaj ulliri
  • ushqim shoqërues orizi i zier

Përgatitja:

Shtoni peshkut kripë, piper dhe vaj ulliri dhe lëreni mënjanë. Vendosni domatet, qepët, specin djegës dhe mustardën në një përpunues ushqimi dhe shtoni erëzat si kurkuma, xhenxhefili, krips, piperi, koriandëri, pak vaj ulliri. Përzjeje e futni në blender për ta përzier. Ngrohni vajin e ullirit në një tigan me teflon dhe hidhni salcën e blenderit që të copëtojë. Shtoni specat e jeshilë të vargut që të ziejnë së bashku me salcën. Në një tigan tjetër, skuqni filetot e peshkut nga të gjitha anët, ndërsa skuqet. Sapo të jenë gati, shtojini në salcë dhe lëreni të ziejë për 2 minuta. Shërbejini peshkut me oriz dhe zbukuroni me koriandër të freskët.