Përbërësit e nevojshëm:
- 2 gota oriz
- 1 gotë verë e bardhë
- 3-4 thelpinj hudhër
- 3 lugë vaj ulliri
- 1 litër supë me kubik
- 200 g ushqim deti
- kripë dhe piper
- trumzë dhe lëkurë limoni të grirë për shije
Përgatitja:
Skuqini hudhrën në vaj të nxehur për disa minuta dhe sapo të fillojë të ndryshojë ngjyrë shtoni orizin dhe skuqeni pak. Hidhni gotën e verës dhe gatuajeni në zjarr të qetë derisa të avullojë. Shtoni gradualisht supën duke e përzier vazhdimisht për të thithur orizi. I shijojë me kripë, piper, trumzë dhe pak lëkurë limoni të grirë në rende. Në një tenxhere mënjanë ziejmë frutat e detit dhe më pas kur të jenë gati i bashkojmë me orizin.