Sallatë me kungulleshkë dhe djath feta

Sallatë me kungulleshkë dhe djath feta

Përbërësit:
·       3 lugë lëng limoni
·       lëvozhgë e grirë e gjysmë limonit
·       3 qepë të reja, të copëtuar imët
·       2 kunguj të rinj, të copëtuar në shirita të hollë
·       1 hudhër e re, e copëtuar imët
·       80 – 100 g djathë feta i thërmuar
·       1 lugë me mendër ose nenexhik të copëtuar imët
·       1 lugë majdanoz të freskët të grirë
·       sipas dëshirës shtoni arra dhe domate sheri

Përgatitja:
Në një tas të madh dhe të thellë, përzijeni lëngun e limonit, lëvozhgën e renduar të limonit , hudhrën e njomë të grirë imët, kripë dhe piper. Hidhni gradualisht vajin e ullirit duke përzijer me një lugë. Pastaj, shtoni kungulleshkat dhe përzijeni që ata të lyehn me vaj nga të gjitha anët. Mbuloni tasin ose enën, vendoseni në frigorifer që kungulleshat të marinohen gjatë natës. Para se ta shërbeni, shtoni djathin