Përbërësit e nevojshëm
· 150 g oriz integral (kokërr e shkurtër)
· 5 cm xhenxhefil të freskët
· 4-5 rrepka
· 1. lugë gjelle salcë soje
· 1 lugë gjelle uthull molle
· 4 lugë përzierje të farave të susamit, farave të lulediellit dhe farave të kungullit
· 3-4 lugë koriandër ose majdanoz të freskët
· 1 avokado
Përgatitja:
Ziejeni orizin në 250 ml ujë të mbuluar dhe ziejini për rreth 30 minuta. Pritini xhenxhefilin e qëruar në feta të holla. Vendosni orizin në një tas të thellë, shtoni salcë soje dhe uthull dhe përzijeni. Shtoni shiritat e xhenxhefilit, rrepkat e prera hollë, farat dhe koriandrën ose majdanozin e grirë imët dhe përzieni mirë. Në fund, rregulloni avokadon të prerë në feta në majë të sallatës.