Përbërësit e nevojshëm
– Gjethet e lakrës së thartë,
– 3 kërcellë prasi,
– 400-500 gr. Shampinjone të freskëta,
– 1/2 filxhan (prej 200 ml) oriz
– 100 gr. Arra të grimcuara,
– pak kripë dhe piper të grirë,
– 1 lugë piper i kuq,
– mbase mund të shtoni edhe pak dejgës sipas dëshirës,
– 1 lugë miell i butë
Përgatitja:
Në vaj skuqet prasi i grirë imët. Ndarazi skuqen shampinjonet copëtuar imët dhe shtoni në prasin e skuqeur. Shtoni në të gjithë orizin, arrat dhe erëzat. Në një tenxhere më të thellë në fund, vendosni disa feta lakër të thartë. Mbi gjethet e lakrës vendosni nga përzierja e prasit, shampinjoneve, orizit dhe arrave dhe mbështjellen sarmat. Sarmat radhiten në tenxhere dhe mbulohen me disa gjethe lakr. Shtoni 1 lugë gjelle miell, pak vaj dhe 1 lugë gjelle piper të kuq në tiganin ku ishte skuqur prasi dhe përzijni.. Ngadalë shtoni ujë të ftohtë, tundet për të shmangur topthat dhe e lëmë të vlojë. Derdhni këtë lëng mbi sarmat dhe lëreni të ziejë në nxehtësi të ulët për rreth 1.5 orë.