TARTUF ÇOKOLATE ME BËRTHAMA

TARTUF ÇOKOLATE ME BËRTHAMA

Përbërësit e nevojshëm

80 g arra (fëstëk, lajthi, arra)
125 g gjalpë kakao
100 g sheqer kokosi
100 g kakao
Një gisht kripë
240 g gështenja të ziera paraprakisht
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
140 g fruta të thata (kajsi, kumbulla, fiq), të grira
lëvozhgë e rednuar e 1/2 protokalli

Përgatitja:
Nxehim furrën në 180 gradë. Vendosim arrat në letër pjekjeje dhe i pjekim për 6 deri në 8 minuta. Prisni ato pasi të jenë ftohur. Shkrini gjalpin, kakaon, sheqerin e kokosit dhe kripën me avull. Blendoni ose grini gështenjat së bashku me ekstraktin e vaniljes, hidhini në një enë në të cilën do të shtoni frutat e thata, lëvozhgën e portokallit dhe bërthamat. Hidhni sipër tyre glazurën e shkrirë të çokollatës dhe përzieji që të kombinohen përbërësit. Vendoseni përzierjen (brumin) në një kallëp (25 cm) dhe e lini në frigorifer për 4 orë.