Përbërësit e nevojshëm
200 g djathë të ngurtë tofu, të prerë në kube
120 g oriz kafe
4 krerë lakër kineze
Marinadë:
xhenxhefil i renduar (1 rreth më të trashë)
3 thelpinj hudhëre të shtypur
1 lugë gjelle mjaltë
3 lugë salcë soje
1 lugë gjelle vaj susami
1 lugë gjalpë
1 lugë çaji pluhur djegës
Përgatitja:
Kombinoni përbërësit e marinadës në një tas të thellë dhe vendosni tofun. Zieni orizin ngadal rreth 45 minuta. Ndërkohë, skuqni djathin tofu derisa të bëhet krokant, lëreni mënjanë dhe hidhni marinadën në tigan me 100 ml ujë. Sapo uji të vlojë, shtoni lakrën kineze dhe zieni për 2-3 minuta që të zbutet, pastaj ktheni tofun. Renditni orizin e zier në një pjatë dhe hidhni përzierjen sipër në tigan.