Vege burger

Vege burger

Përbërësit e nevojshëm

  • 150 g fasule azuki (të zhytura më parë në ujë për të paktën 5 orë)
  • 1 qepë të grirë
  • 6-7 gjethe marule
  • 1 karotë e vogël e grirë
  • 2 lugë çaji farë liri
  • 3 lugë ujë
  • 2 lugë majdanoz
  • Thërrime buke
  • 1 lugë kafeje me sodë bikarbon
  • Kripë Himalaje
  • Piper i zi
  • Koriandër
  • Erëza nëse dëshironi

Përgatitja:

Hidhni 3 lugë me ujë dhe farat e lirit në një tas të thellë dhe lërini të qëndrojnë për 5-10 minuta. Ziejini fasulet në ujë për rreth 40 minuta dhe shtoni një lugë çaji sodë buke në ujë. Pasi fasulet të jenë gatuar, i kullojmë nga uji dhe i përziejmë përafërsisht. Shtoni qepën, karotën, majdanozin, erëzat dhe në fund shtoni lirin dhe sallatën e copëtuar më parë. I trazojmë derisa të bashkohen përbërësit dhe në të njëjtën kohë i presim me pirun. Nga përzierja, formoni burgerin, kridheni në thërrime bukë dhe skuqeni në vaj kokosi për 2-3 minuta nga të dyja anët. Vendosni gjethe marule, hamburger dhe perime të freskëta sipas dëshirës suaj në një simite të plotë të hamburgerit dhe derdhni salcë kosi dhe salcë mustardë sipër.