Përbërësit:
· 3 vezë
· 1 qese pluhur pastiçerie
· 150 g djathë
· 200 ml kos (një gotë)
· 200 ml vaj (një gotë)
· 16 lugë miell
· 100 g speca
· 100 g tranguj
· 100 g ullinj
· 100 g proshutë
· ca kripë
Përgatitja:
Grini ullinjtë, proshutën, kastravecët dhe specat në kube të imëta, kurse djathin rendoni. I përzijejmë vezët me mikser dhe shtoni kosin, vajin, kripën, pluhurin për pastiçeri dhe më pas ullinjtë e grirë, proshutën, kastravecët dhe djathin, përzijini me një lugë dhe shtoni gradualisht miellin. Nëse e keni më lehtë, përzijeni me mikser. Hidhni (brumin) përzierjen në një tigan pjekjeje të parangrohur dhe miellin. Piqeni në 200 gradë për rreth 20 minuta, derisa të fryhet byrek.