Përbërësit e nevojshëm
· një gisht qimnonë
· një gisht piper të zi
· lëvore të 1/2 limoni
· 2-3 lugë supe me tharm të freskët të copëtuar imët
· 1 lugë gjelle vaj ulliri
· 110 g gjoks pule
· 4 g thjerrëza
· 25 g rrukulla
· 10 g borzilok
· 10 g lajthi
· 2 lugë çaji lëng limoni
· 1 lugë çaji hudhër të copëtuar
· 50 g sallatë Radicio
Përgatitja:
Nxehim furrën në 180 gradë. Përzieni erëzat me lëvoren e limonit, qepët dhe pak vaj ulliri. Hidhni këtë përzierje mbi gjokset e pulës dhe vendosini të piqen. Ndërkohë, vendosini thjerrëzat të zihen, kullojini kur të mbarojnë dhe spërkatni me ujë të ftohtë. Për peston: merrni 15 gr rrukulla, shtoni borzilokun, lajthitë, lëngun e limonit, hudhrën dhe përziejini përbërësit me vajin e ullirit. Shtoni ujë nëse përzierja është shumë e trashë. Priteni sallatën Radicio dhe përziejeni atë me pjesën tjetër të rrukullit dhe thjerrëzave. Vendoseni biftekun sipër sallatës dhe sipër tij hidhni salcën.