Sallatë Pesto me mish pule

Sallatë Pesto me mish pule

Përbërësit e nevojshëm
·       një gisht qimnonë
·       një gisht piper të zi
·       lëvore të 1/2 limoni
·       2-3 lugë supe me tharm të freskët të copëtuar imët
·       1 lugë gjelle vaj ulliri
·       110 g gjoks pule
·       4 g thjerrëza
·       25 g rrukulla
·       10 g borzilok
·       10 g lajthi
·       2 lugë çaji lëng limoni
·       1 lugë çaji hudhër të copëtuar
·       50 g sallatë Radicio
Përgatitja:
Nxehim furrën në 180 gradë. Përzieni erëzat me lëvoren e limonit, qepët dhe pak vaj ulliri. Hidhni këtë përzierje mbi gjokset e pulës dhe vendosini të piqen. Ndërkohë, vendosini thjerrëzat të zihen, kullojini kur të mbarojnë dhe spërkatni me ujë të ftohtë. Për peston: merrni 15 gr rrukulla, shtoni borzilokun, lajthitë, lëngun e limonit, hudhrën dhe përziejini përbërësit me vajin e ullirit. Shtoni ujë nëse përzierja është shumë e trashë. Priteni sallatën Radicio dhe përziejeni atë me pjesën tjetër të rrukullit dhe thjerrëzave. Vendoseni biftekun sipër sallatës dhe sipër tij hidhni salcën.