Arrat indiane

Arrat indiane

Arrat indiane kanë prejardhje nga Brazili, por sot më së shumti prodhohen në Indi, andaj njihen edhe si “arra indie. Arrat indiane nuk është kokërr por farë e frutit. Si produkt, njihet në tërë botën për shkak të shijes së saj dhe për shkak të dobive të saj shëndetsore.Për dallim nga kokërrat tjera, arra indiane është e butë dhe me shije të ëmbëlPërveç në ëmbëlsira, jep shije të shijshme dhe ushqimeve të njelmëta, sallatave të ndryshme dhe aditiveve.Në vendin tonë është shumë e njohur edhe si “ushqin i lehtë“, por nëse merret në formë të njelmët dhe të skuqur nuk jep shumë materie ushqyese.Më së miri është nëse konsumohet e thatë, e gatuar në qumësht ose lehtësisht e skuqurNga arra indiane mund të përgatisni majonez vegjetarian, i cili është më i shëndetshëm se majonezi industrial.Përmban kalium, por është ideal edhe për ata që kanë shtypje të lartë të gjakut. Arrat indiane përmban zink, i cili e përforcon sistemin imunitar dhe ndihmon në luftën kundër infeksioneve. Përmban sasira të mëdha të magnezit, i cili është i domosdoshëm për shëndetin e zemrës, të muskujve dhe të sistemit nervor