Bërxollat në salcë senfi
Përbërës
- • 4 pjesë bërxolla derri
- • 50 gr gjalp
- • 1 lugë kripë
- • 1 lugë piper
- • 1 lugë erëza të thata të përzijer
- • 2 lugë senfi
- • 1 gotë vetë të kuqe
- • 180 gr ajkë
Përgatitja
Pjesët e i mishit i kriposim, ju çesim piper dhe erëza të thata pa kripë. I skuqim me gjalp. I largojmë anësh dhe në të njejtin tigan e vendosim edhe verën, senfin dhe ajkën. I përziejm dhe i lëmë të ziejn. Pastaj mishin e kthejmë në tigan që bashkarisht me salsin të zijej edhe pak (pothuaj 10 min)
Shënim
Sasinë e erëzave e shtojmë sipas dëshirës.Në salcë në vend të verës së kuqe mund të përdoret verë e bardhë.