Bërxollat në salcë senfi

Bërxollat në salcë senfi

Bërxollat në salcë senfi

Përbërës

  • • 4 pjesë bërxolla derri
  • • 50 gr gjalp 
  • • 1 lugë kripë
  • • 1 lugë piper
  • • 1 lugë erëza të thata të përzijer
  • • 2 lugë senfi
  • • 1 gotë vetë të kuqe
  • • 180 gr ajkë

Përgatitja

Pjesët e i mishit i kriposim, ju çesim piper dhe erëza të thata pa kripë. I skuqim me gjalp. I largojmë anësh dhe në të njejtin tigan e vendosim edhe verën, senfin dhe ajkën. I përziejm dhe i lëmë të ziejn. Pastaj mishin e kthejmë në tigan që bashkarisht me salsin të zijej edhe pak (pothuaj 10 min)

Shënim

Sasinë e erëzave e shtojmë sipas dëshirës.Në salcë në vend të verës së kuqe mund të përdoret verë e bardhë.